Знаете ли, че най-обикновената леща може да се приготви така, че да има по-добър вкус от месото? Ако не вярвате, ще ви го докажем с тази вкусна и лесна рецепта за Кюфтенца от леща , които ще се харесат даже на най-заклетите месоядци сред вас! С леко пикантна нотка и божествен аромат, лещените кюфтенца може да са чудесно допълнение към ежедневното ви меню - лесни, питателни и вкусни са! Ето необходимите продукти:
Вкусни кюфтенца от леща
Продукти:
- 250 гр. леща
- 1 яйце
- 1 глава червен лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1/2 връзка кориандър (може и магданоз)
- 1/2 ч.л.
Приготвяне:
Измийте лещата добре в студена вода, отцедете, сложете в тенджера, залейте с вода и варете до пълно омекване.
Оставете да изстине малко, след това отцедете, прехвърлете в купа, добавете 1 яйце и пасирайте на каша.
Настържете 1 глава червен лук и 2 скилидки чесън. Нарежете 1/2 връзка пресен кориандър (или магданоз) и добавете всичко към пюрето от леща.
Подправете с 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. къри, 1/2 ч.л. червен пипер (може и пикантен), малко смлян риган, щипка смлян черен пипер, 2-3 с.л. галета
Объркайте хубаво - сместа не трябва да лепне (добавете още малко галета, ако лепне). Оформете от сместа малки кюфтета. Може да сложите и плънка по желание - например парче кашкавал.
Оформените кюфтенца пуснете в тиган със загрято олио (2-3 с.л.). Щом се зачервят от едната страна, обърнете от другата.
Готовите кюфтенца извадете върху хартиена салфетка да се отцедят от мазнината.
Поднесете ги със сос по желание.
Да ви е сладко!