Кой не би искал ястията му да се приготвят бързо, лесно и вкусо едновременно?
Ние знаем, че всеки би го направил, и затова ви предлагаме селекция от изключително полезни трикове за подобряване на вашето майсторство в готвенето.
Дървена лъжица ще ви помогне да извадите плодът от нар за секунди.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/9a1b0e51d693bb896ca604abc6.gif)
Нарежете нар на половинки и потупайте всяка половина с дървена лъжица. Всички семена ще се озоват във вашата купа за броени секунди.
Настържете замразено масло с ренде.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/8f43605ec298da578bd2f235c5.jpg)
Ако обичате да намазвате масло върху препечен хляб, опитайте да го настържете предварително замразено - по този начин лесно ще се намаже върху хляба.
Тестото ще се вдига по-бързо в микровълнова печка.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/67947e5148a1ed0221c05306be.jpg)
Ако тестото ви се вдига твърде бавно, за да ви хареса, поставете чаша, пълна с вода, в микровълновата и я включете с висока мощност, докато водата заври. След това поставете покритото тесто в микровълновата с горещата вода все още там и го затворете. Топлият влажен въздух ще накара вашето тесто да се вдигне по-бързо.
Направете перфектно поширано яйце в торба.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/7e841a58f38b778ae94ed4e224.jpg)
Нанесете малко масло върху вътрешността на малка найлонова торбичка и счупете яйцето там. Завържете торбата с ластик възможно най-близо до яйцето, за да запазите формата му. Поставете яйцето във вряла вода за 3 минути.
Един прост трик, за да направите виното още по-вкусно.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/aa8b7a549aa794da4ce53c13a4.jpg)
Този метод ще подобри вкуса на всяко вино, особено на младо. Налейте виното в шейкър, включете го макс за 15-30 секунди и оставете пяната да отстъпи. Приятно питие
Бързо белене на варено яйце в чаша вода.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/34ce3a56ea982e212d1d4f3ba8.jpg)
За бързо белене на черупка на сварено яйце го сложете в чаша или малък буркан с вода и го разклатете за няколко секунди. Заповядай! Яйцето е обелено! Вижте сами тук .
Банан, пълен с шоколад - вкусен и здравословен.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/ef3c6d5cef95ece38a16ff0545.jpg)
Ако обичате сладкиши и банани, това определено ще бъде любимото ви лакомство. Вземете банан, малко течен шоколад, сламка и спринцовка. Вкарайте сламката в центъра на банана, изтеглете я и напълнете със спринцовката Поставете банана си в хладилника за един час и вашият деликатес е готов.
Всичко, от което се нуждаете за този сладолед е банан.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/ae27ec568abda60e70eb0d9804.jpg)
Обелете няколко банана, нарежете ги на малки парчета, сложете ги в дълбока купа и ги поставете във фризера за 1-2 часа. След това ги смесете старателно ... и се наслаждавайте!
Рибата няма да полепне по скарата, ако сложите малко лимони отдолу.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/23b0e85fceafd03aaba37b20a6.jpg)
Поставете филийките риба върху слой нарязани лимони, поставени или на скара, или в кошницата. Резултатът ще ви изненада.
Използвайте спрей за готвене за лепкави съставки.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/fd9943548d9c60b5f658b07289.jpg)
Когато печете лепкави съставки, като мед или фъстъчено масло, използвайте спрей за готвене върху вашите мерителни чаши: това ще улесни нещата много
Развийте горната част на буркан с гумени ръкавици.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/3d1e5b559ba48dd83e09f9bae1.jpg)
Ако не можете да развиете капака на буркан, опитайте да го направите в гумени ръкавици или просто сложете ластик върху капака. .
Бърз начин за изрязване на билки.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/2530735cde91ba9ed452eef5e4.jpg)
Нарязвайте бързо билки с големи листа, като босилек или градински чай, като ги навивате.
Правете тестото равномерно.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/a10c3f59979fc6e3d67b55f63e.jpg)
За да сте сигурни, че тестото ви за печене е равномерно разпределено, използвайте две пръчици
Охладете виното си за 15 минути.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/3f8d92539ab20a0a4051bcac5d.jpg)
Увийте бутилка вино в кърпа и я поставете във фризера за 15 минути, за да се охлади бързо.
Месо на станиол.
![17 кухненски тайни, които ще ви накарат да обичате готвенето](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/700c8c54cb9238b6970ffaa57d.jpg)
Направете своя собствена решетка за печене, като навиете няколко парчета станиол и ги поставите на дъното на печенето. По този начин месото няма да се препече.
Пресен сок от мандарина или лимон
![17 Kitchen Secrets That Will Make You Love Cooking](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/83834e506a9b9d8210a9cb47c6.jpg)
Ако искате пресен сок, но нямате под ръка изстисквачка, опитайте този трик. Изрежете гърлото на пластмасова бутилка, след което направете малка дупка в мандариновата кора, за да пасне на изрязаната шийка. Залепете мандарината за тесното място, изстискайте я добре и след това просто изсипете сока в чашата