Прекрасна рецепта от невероятния Джейми Оливър за испански понички с горещ шоколад.
Сложете водата да заври, дръпнете настрана и добавете маслото да се разтопи. Изсипете вътре брашното и бъркайте, докато сместа стане на гладка топка тесто. Прибавете едно яйце и бъркайте до пълното му поемане. Сложете тестото в шприц с малък отвор и оформете пръчици с дължина около 10-12 см. в тиган с горещо олио (около 180 градуса температура). Изпържете ги за около 2 минути.
Извадете ги и поръсете обилно с пудра захар и канела на вкус.
За горещия шоколад сложете какаото в подсладената вряща вода. Бъркайте, докато заври, но не трябва да се оставя да ври. Накрая добавете чилито.
Забележка:
Когато изстинат чуросите, поставяйте по 2-3 в чаша, в която сте смесили захар и канела. и накрая ги потопете в горещия шоколад.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чурос (размазващо шоколадови испански понички) по рецепта на Джейми Оливър
Чурос (размазващо шоколадови испански понички) по рецепта на Джейми Оливър
24 Октомври 2015
12235
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари