Почитателите на необичайните рецепти определено ще оценят този нов продукт. Обикновените чушки достигат нови вкусови висоти благодарение на пикантната горчица. Ароматно и деликатно, с подчертан вкус, не лишено от пикантност, това смело ястие е добро както самостоятелно, така и в комбинация с различни гарнитури и месо. Представяме ви разкошната рецепта за Пиперки в горчица за зимата :
Чушки в горчица
Продукти:
10 чушки
70 мл 9% оцет
150 мл вода
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
5 зърна бахар
2-3 дафинови листа
200 гр. горчица
150 мл растително масло
Приготвяне:
Нарежете чушките на ивици.
Пригответе марината от вода, оцет, сол, захар с добавяне на дафинови листа и бахар. Кипнете сместа, намалете огъня и пуснете вътре нарязаните чушки за 15 минути. Ако течността не покрива чушките, разделете ги на няколко партиди.
В отделен съд смесете горчицата и растителното масло, докато се получи хомогенна маса.
Извадете чушките от маринатата, оставете ги да се охладят малко и след това ги разбъркайте добре в горчиченото олио.
След пълно охлаждане сложете бурканите в хладилника за съхранение. Ако ги стерилизирате, могат да издържат и зимата.