Пълнените люти чушки са пикантно мезе, което може да се намери трудно, а колко е вкусно само не е истина. Поради огромната си популярност, сега никой няма да предположи, че това ястие има мексикански корени .
Защо точно сирене? Всичко е просто: лютите чушки експлодират в устата с топлина, изпълваща гърдите, а нежното и леко сирене гаси този огън. За ястието обикновено се избират козе сирене, фета, крема сирене или Филаделфия . Трябва да е меко, но колкото по-богат е вкусът, толкова по-добре.
Съставки
Люти чушки 300 гр
Сирена Фета 200 гр
Вода 500 мл
Босилек на вкус
Чесън 3 скилидки
Сол 1 ч.л.
Захар 1 супена лъжица
Ябълков оцет 100 мл
дафинов лист 2 бр.
Риган 1 ч.л.
Зехтин 1 супена лъжица
Подготовка
Пригответе пълнежа: Намачкайте мекото сирене с вилица и го комбинирайте с ситно нарязан босилек и счукан чесън. Няма нужда от сол!
Измийте чушките, отстранете семките и напълнете с пикантно сирене. За това ще бъде удобно да използвате кулинарна спринцовка.
Пригответе марината: Сварете вода със сол, захар, дафинов лист и риган. Добавете масло, оцет и махнете от огъня. Поставете чушките в буркани, покрийте с гореща марината и покрийте.
Ако не сте любители на пикантните храни, има начин да омекотите вкуса. За това чушките се накисват във вода преди консервация. Това помага да се определи малко пикантност. И ако искате да намалите градуса на лютивост възможно най-много, използвайте мляко вместо вода.
Пълнените чушки могат да се консумират сурови, но са особено вкусни, когато се консервират!