Чушки със сирене в плик - пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чушки със сирене в плик - пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:
Чушки със сирене в плик - пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:
44104
Източник: За Жената
Чушки със сирене в плик - пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е моят начин за приготвяне на чушки със сирене  за зимата. За мен е най-практичен, защото не се налага да сменям саламурата и не ми заема място в хладилника.

Трайността е около 3 месеца. Споделям с вас моя начин за приготвяне на Чушки със сирене в плик за зимата :

Чушки със сирене в плик за зимата

Необходими съставки:

  • Зелено-жълти чушки
  • Извара или ситно сирене
  • Сол, половин чаена лъжичка за една чушка
  • Подсолена вода (4 литра вода + 1 кг сол)

Процедура:

Първо се приготвя саламурата. Разтворете 1 кг сол в 4 литра вряща вода. Солта трябва да се разтвори напълно и след това се оставя да се охлади добре.

Чушките се измиват и почистват от семките. Червените чушки имат по-кратък срок на годност, така че ако сложите няколко червени чушки, опитайте да ги използвате първо.

Във всяка чушка се слага по половин чаена лъжичка сол и с пръсти се разстила хубаво по вътрешната стена.

След това напълнете чушките с извара или натрошено сирене.

Когато солената вода се охлади добре, започнете да опаковате чушките. За целта се използват торбички за фризер. Във всеки плик се слагат по 1-2 чушки, изстисква се въздухът и се затваря на "възел".

пликове чушки със сирене

Снимка: YouTube

Торбичките с чушките веднага се нареждат в кофа или големи буркани (зависи колко ще слагате) и се притискат отгоре с чиния и нещо тежко. Заливат се със студена подсолена вода. Торбичките с чушките трябва да са изцяло потопени във водата.

буркани чушки със сирене

Снимка: YouTube

Това може да бъде направено на слоеве: няколко пакетчета – тежест – пакетчета – тежест – пакетчета…

Така приготвените чушки държа на терасата, независимо дали е студено или горещо, защото солената вода не позволява резки промени в температурата и служи като изолатор.

Оставяла съм ги на терасата и при минусови температури, но чушките бяха добре, не измръзнаха.

чушки със сирене в плик

Снимка: YouTube

Така могат да стоят около 3 месеца, ако не ги изядем по-рано. След две седмици те вече могат да се използват. При нужда вадя 2-3 пакета.

чушки със сирене в марината

Снимка: YouTube

Нарязвам чушките на кръгчета с дебелина 1 см, поръсвам ги с наситнен пресен магданоз и червен пипер. Те могат сами да пуснат малко сок в пликовете – това е техният собствен сок, защото водата от саламурата не може да проникне през пликовете.

мариновани чушки със сирене

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft