Чушките намаляват риска от Паркинсон

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Чушките намаляват риска от Паркинсон
4648
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Чушките намаляват риска от Паркинсон

Яденето на чушки два пъти седмично може да помогне за намаляване на риска от развитие на болестта на Паркинсон с до една трета, сочи ново проучване. Учените открили, че хората, които ядат храни като чушки, домати, картофи и патладжани придобиват сравнителна защитна стена срещу заболяването.

Изследването добавя нови доказателства, свързани с консумацията на зеленчуци и намаляване на риска от заболяване вследствие на тютюнопушенето и употребата на никотинови лепенки."Въпреки това не трябва да прекалявате", обясни водещият автор на изследването Сюзън Нилсън от университета в Сиатъл.

Подобно на много други изследвания и това показва, че употребата на тютюневи изделия намалява риска от Паркинсон. "Нашите резултати също показват, че никотинът има защитен ефект, но в чушките се съдържа химикал с подобен ефект, но по-малко токсичен", обясни ученият.

В изследването участват 490 новодиагностицирани пациенти с болестта Паркинсон , които били разпитани за техните хранителни навици и употребата на тютюн. Допълнително в тестовете се включи 644 души, които не страдали от никакви неврологични състояния.

Резултатите показват, че вероятността да бъдете диагностициран с Паркинсон намалява с една трета, ако се храните правилно и наблягате на чушките. Те съдържат малки количества никотин, което обаче не може да се сравнява с цигарите. Участниците, които ядели чушки два пъти седмично намалили риска от Паркинсон с до 30%, казват още специалистите. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft