Тази рецепта за чушлета е много лесна, периодът на подготовка е много важен, защото пресния пипер, като правило, не се използва. Чушките се поставят на масата и се оставят да изсъхнат в продължение на 2 или дори 3 дни. И тогава всичко става за 10 минутки - приготвяте марината и затваряте в бурканите
съставки
люти чушки 4 кг
чесън 100 g
Черен пипер (грах) 17 бр.
дафинови листа 10 бр.
вода 5 l
сол 280 g
подготовка
Набоцкайте чушките за няколко места с помощта на вилица или клечка за зъби. Вземете дълбок контейнер, най-добре би било голяма тенджера.
Подгответе всичко за саламурата: нарежете чесъна на тънки плочи и разтворете солта в определеното количество вода.
В голям контейнер, в който ще направите киселите чушлета, сложете съставките в следния ред: първо зеленчуците, после малко чесън, няколко дафинови листа и няколко грахчета пипер.
Напълнете чушките със саламура и натиснете. Дръжте на стайна температура, докато чушките пожълтяват. Процесът може да отнеме от 2 до пет дни (при нормална стайна температура).
Чушлетата са готови , поставяйки ги в стерилизирани буркани. Не е необходимо да бъдат херметично затворени, важно е само да са на хладно място (съхранява се в хладилник до една година).