Шакшука - яйца по арабски

вход през zajenata.bg
Шакшука - яйца по арабски
admin
Добавена от: admin
1279967
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 супена лъжица зехтин

1/2 глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, нарязан

червени и зелени чушки, нарязани

2 кутии с консервирани домати (400 гр. всяка)

лют пипер на вкус

1 супена лъжица кимион

1 супена лъжица червен пипер

малко захар

сол и черен пипер на вкус

5 - 6 яйца 

1 лъжица пресен магданоз

Сложете по-голям тиган на котлона на умерен огън и бавно загрейте вътре зехтина. Добавете нарязания лук и нарязания чесън и запържете за около 5 минути, докато омекнат. 


Добавете нарязаните чушки и запържете 5 до 7 минути, докато и те омекнат. 


След това изсипете в тигана нарязаните консервирани домати заедно със сока от консервата. Овкусете с подправките и захарта и разбъркайте добре. За 5 до 7 минути сосът ще започне да ври - тогава добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете и още подправки, ако сметнете, че е необходимо. 


Върху сгъстения сос счупете едно по едно яйцата, като внимавате яйцата да са равномерно разпределени в тигана. Обикновено се поставят 4 - 5 яйца по периферията и едно яйце в средата. 


Покрийте тигана с капак и гответе 10 - 15 минути, докато яйцата станат готови, а сосът леко се запече. 


Готовото ястие гарнирайте с нарязан магданоз.
Това вкусно арабско ястие съдържа само 270 калории на порция!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft