Днес сме ви приготвили едно вкусно лакомство, на което ще се насладят особено любителите на шоколадовите десерти .
Вкусът е просто невероятен и можете да приготвите рецептата дори без фурна, така че е добре да запазите рецептата на сигурно място, ако трябва да приготвите вкусен десерт, а нямате фурна под ръка.
Ще видите, че ще ви хареса, вкусът е наистина страхотен! Ето как се прави Шампионът на шоколадовите сладкиши :
Шампионът на шоколадовите сладкиши
Продукти:
120 грама масло
150 грама пудра захар
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 яйца
220 грама полугрубо брашно
40 грама какао на прах
щипка сол
За крема:
600 грама заквасена сметана - можете да я замените с гъсто кисело мляко
120 грама пудра захар
20 грама какао
200 грама (50%) черен шоколад
Приготвяне:
Първо пресейте брашното и какаото на прах в дълбока купа. След това разтопете маслото в тенджера, добавете захарта и загрейте, докато се разтвори в маслото. След това изсипете сода за хляб в сместа и разбъркайте добре. Когато сместа изстине, добавете яйцето и накрая смесете в дълбока купа с пресятото брашно и солта. Трябва да се получи хомогенно и еластично тесто.
Готовото какаово тесто оформете на цилиндър върху плота и го разделете на 12 еднакви по големина части. Разточете ги на кори с дебелина от 3 до 4 мм. Размерите трябва да бъдат приблизително 8 x 12 cm.
Изпечете корите в горещ сух тиган за 3-4 минути от всяка страна, докато бухнат. След това премахнете излишното брашно от тигана с хартиена кърпа, за да не загори и изпечете цялото останало тесто по този начин. След това всяка от корите се разполовява по дължина, за да се получат два листа.
Пригответе крема за тортата, като разтопите черния шоколад, оставете го да изстине на стайна температура и след това го смесете със заквасена сметана, какао и пудра захар. Наредете равномерно крема върху половината от нарязаните какаови платки, покрийте с втора кора и наредете получените "пастички" върху широка и дълга тава една до друга, така че да се получи правоъгълна торта.
Накрая съединете отделните елементи, като намажете хубаво с останалия крем. Оставете тортата да се охлади и стегне за 6 часа в хладилник.
Да ви е сладко!