Шаран в бирен сос

вход през zajenata.bg
Шаран в бирен сос
admin
Добавена от: admin
3011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

шаран - 1 бр.
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
бира - тъмна 750 мл.
карамфил - 1 бр.
дафинови листа - 1 бр.
масло - 1 с.л.
брашно - 1 с.л.
лимони - 1 бр.
сол
оцет
захар

Шаранът се измива и се почиства от люспите. Нарязва се на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на шайби. Настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата. Съда се покрива и се оставя на слаб огън около 20 мин.

Междувременно брашното се запържва в маслото и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана.

След като шаранът е готов се вади от съда и се държи на топло.

Сосът се пасира и с него се поливат парчетата шаран. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft