Шаран с чесън
18 Юни 2012
27231
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Поръсваме почистените порции шаран с лимон и ги оставяме да престоят. След около четвърт час ги подсушаваме, посоляваме и изпържваме от двете страни в сгорещено олио (около 15 минути). Прехвърляме изпържените порции и в затоплени чинии, в тигана от пърженето прибавяме нарязания на тънки колелца лук и чесъна, нарязан на парченца, и пържим до пожълтяване. Заливаме сместа с виното, посоляваме, поръсваме черен пипер, възваряваме, прибавяме масло и заливаме порциите шаран. Поднасяме с варени или печени картофи и зеленчукова салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари