яйца - 3 броя
майонеза - 200 г
сметана - 200 г заквасена
сол -1/2 ч.л.
сода - 1/2 ч.л. хлебна (може малко пвече)
брашно - колкото поеме
колбас - 300 г по избор за плънката (шунка, бекон, кренвирши или микс)
домати - 1-2 броя, твърди
праз - 1 стрък, среден
сирене - моцарела
черен пипер
чубрица - на вкус
Разбийте добре яйцата с миксер и постепенно добавете майонезата, сметаната със содата и солта. Започнете да прибавяте брашнот и разбърквайте, докато се получи гъстота като тесто за бухти (леко течно, но не прекалено).
Нарежете колбасите, праза (само бялата част) и ги овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Изберете твърди домати, отделете само кората и нарежете на ситни кубчета. Прибавете ги заедно с нарязаната моцарела към останалите нарязани продукти и ги разбъркайте с кексовото тесто. Изсипете сместа в намаслена тава и сложете кекса с плънка да се пече в умерена загряна фурна до приятен загар.