Шарен сиропиран сладкиш с кокос и грис

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Шарен сиропиран сладкиш с кокос и грис
Шарен сиропиран сладкиш с кокос и грис
admin
Добавена от: admin
7390
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
4 жълтъка
4 цели яйца
8 супени лъжици захар
8 супени лъжици грис
4 супени лъжици брашно
1/2 бакпулвер
За бялото тесто:
4 белтъка
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици кокос
1/2 бакпулвер
За сиропа:
450 гр. захар
750 гр. вода
1 ванилова захар
30 гр. какао

1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците и захарта, добавете гриса, брашното и бакпулвера. Половината смес изсипете в голямата тава от фурната и я поръсете с какао.

2. Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете постепенно захарта, кокоса и половината бакпулвер. От тази смес оформете топки с лъжица, които след това поставете върху жълтото тесто, отгоре им поръсете отново какао и изсипете втората половина от жълтата тесто.

3. Печете сладкиша на 200 градуса 15-тина минути, след това намалете на 180 градуса и печете още половин час.

4. Докато се пече сладкишът, сварете сиропа: сложете на котлона захарта с водата и ванилията и оставете да поврат така пет минути.

5. Оставете изпечения сладкиш да се поохлади, след което го залейте с топлия захарен сироп.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft