Шарена баница със спанак и сирене
14 Ноември 2015
15321
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа се смесват яйцата и солта и се разбиват с вилица.
Постепенно се добавят течните съставки, след което - спанакът, сиренето, брашното, грисът, бакпулверът.
Всичко се разбива хубаво. Получава се пухкава и приятна на консистенция кремообразна плънка.
На дъното на малка тава се поставя една кора, поръсва се с 1-2 супени лъжици от плънката.
Отново се поставя кора, плънка и така, докато свършат съставките.
Баницата се нарязва на парчета и се пече 25 минути на 200 градуса.
Сервира се с кисело мляко.
Много бърза, мека и вкусна!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари