1 малко пиле
няколко зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 резен целина, нарязан на ситно
1 тиквичка, нарязана на кубчета
1 голям морков, нарязан на ситно
1 парче пащърнак, нарязано на ситно
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 яйце
200 мл прясно мляко
2 с. л. нарязан на ситно магданоз
сол на вкус
Пилето се залива с 1,5 л вода и се слага да се свари заедно с черния пипер и дафиновия лист. Свареното пиле се изважда от бульона и се нарязва на ситно.
Олиото се сгорещява и в него се слагат да се задушат целината, празът, тиквичката, морковът и пащърнакът. Налива се горещият бульон от пилето.
След като супата кипне, се слага месото и се вари още 10 мин. Супата се сваля от огъня, застройва се с яйцето и прясното мляко и се поръсва със ситно нарязания магданоз.