1 кг брашно
200 гр. кисело мляко
500 мл топло прясно мляко
1 кубче мая
3 чаени лъжички сол
3 чаени лъжички захар
50 гр. ленено семе
50 гр. мак
Плънка:
250 гр. масло
300 гр. шунка
250 гр. кашкавал
250 гр. извара
Покритие:
1 яйце
Замесва се тесто от брашното, солта, захарта, маята (предварително захваната в топлото прясно мляко), киселото мляко, останалото топло прясно мляко, мака, и лененото семе. Тестото веднага се разделя на две части, като от едната част се правят 10 малки топки. Всяка топка се разточва и се маже с масло, след което корите се поставят една върху друга, като на последната кора не се слага масло. От всички тези десет кори се разточва една голяма кора с дебелина 5 мм. Същото се повтаря и с втората част от тестото. Голямата кора първо се маже с извара, след това в средата й се подреждат парчета шунка и върху тях се разпределя кашкавалът. Навива се на руло и се нарязва на парчета с дебелина 1 см. Ако използвате формички за мъфини, парчетата трябва да бъдат с дебелина 3 см. Готовите кифлички се нареждат върху предварително намаслена тава, намазват се с яйце и се поръсват със сусам. Оставят се 2 часа на стайна температура и след това се пекат, докато се зачервят.
Може да използвате и формички за мъфини, предварително намаслени, в които да изпечете навитите кифлички.