Шарени очички

вход през zajenata.bg
Шарени очички
admin
Добавена от: admin
19843
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. сушени смокини
120 гр. желирани бонбони
За бялата част:
100 мл вода
100 гр. захар
125 гр. масло или маргарин
150 гр. сухо мляко
50 гр. кокос
За черната част:
100 мл вода
100 гр. захар
125 гр. масло или маргарин
100 гр. шоколад за готвене
300 гр. смлени бисквити

Сушените смокини накиснете 10-15 минути във вода, в която сте добавили ром или есенция ром. След това хубаво ги подсушете, откъснете им дръжката, издълбайте ги и вътре поставете парче желиран бонбон.  
Първо се подготвя бялата смес. Водата и захарта сложете да къкрят 3 минути на среден огън. Добавете маргарина и разбъркайте, докато се разтопи, след което свалете съда от печката. 
Добавете сухото мляко и енергично разбъркайте. Накрая прибавете кокоса. Оставете сместа да изстине и оформете парчета от нея, сплескайте ги върху дланта си и поставете отгоре по една пълнена смокиня, след което я увийте добре от всички страни с бялата смес. Оставете приготвените топки да стегнат добре в хладилник, докато приготвяте тъмната смес.

Сложете водата със захарта на котлона и варете, докато се разтопи захарта. Добавете нарязаното масло/маргарин и натрошения шоколад, и разбърквайте, докато се разтопят. Отстранете от котлона и добавете смлените бисквити. (Добавете ги постепенно. Може да се наложи да използвате и по-малко/повече бисквити в зависимост от течността на сместа). Когато сместа се поохлади, оформете парчета и отново ги сплескайте като бялата смес. Отгоре поставете по една бяла топка и увийте добре с тъмната смес.

Оставете хубаво да се стегнат и след това всяко оченце нарежете на 4 части

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft