Сушените смокини накиснете 10-15 минути във вода, в която сте добавили ром или есенция ром. След това хубаво ги подсушете, откъснете им дръжката, издълбайте ги и вътре поставете парче желиран бонбон.
Първо се подготвя бялата смес. Водата и захарта сложете да къкрят 3 минути на среден огън. Добавете маргарина и разбъркайте, докато се разтопи, след което свалете съда от печката.
Добавете сухото мляко и енергично разбъркайте. Накрая прибавете кокоса. Оставете сместа да изстине и оформете парчета от нея, сплескайте ги върху дланта си и поставете отгоре по една пълнена смокиня, след което я увийте добре от всички страни с бялата смес. Оставете приготвените топки да стегнат добре в хладилник, докато приготвяте тъмната смес.
Сложете водата със захарта на котлона и варете, докато се разтопи захарта. Добавете нарязаното масло/маргарин и натрошения шоколад, и разбърквайте, докато се разтопят. Отстранете от котлона и добавете смлените бисквити. (Добавете ги постепенно. Може да се наложи да използвате и по-малко/повече бисквити в зависимост от течността на сместа). Когато сместа се поохлади, оформете парчета и отново ги сплескайте като бялата смес. Отгоре поставете по една бяла топка и увийте добре с тъмната смес.
Оставете хубаво да се стегнат и след това всяко оченце нарежете на 4 части