Шарлота с крем Шампанско
2 Февруари 2012
22714
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 1 доза:
1 1/2 ч. ч. шампанско или бяло десертно ароматно вино
3/4 ч. ч. пудра захар
8 жълтъка
1 с. л. желатин
1 ч. ч. сметана и 2 с. л. пудра захар за разбиването й
бисквити
Виното, захарта и жълтъците се разбиват на огъня до сгъстяване.
Сместа се отстранява от огъня и към нея се прибавя предварително накиснатият в студена вода желатин.
Като се разтвори желатинът, сместа се изсипва във форма и се оставя в хладилника.
Желираната шарлота се обръща в подходящ съд и се гарнира с бисквитите и разбитата с пудрата захар сметана, а по желание - и с плодове според сезона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари