4 филета маринована херинга
125 г сварено червено цвекло
250 г сварени картофи
1 малка глава кромид лук
2 кисели краставички
2 твърдо сварени яйца
1 с л ситно нарязан копър
ЗАЛИВКА:
140 г заквасена сметана
1 с л лимонов сок
1 скилидка чесън
1 ч л мед
сол
смлян черен пипер
ЗАЛИВКА
Чесънът се обелва и се пресова.
Всички продукти се разбъркват до еднородна смес.
При гъста консистенция се добавя малко прясно мляко.
Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
САЛАТА
Цвеклото и картофите се обелват от кората.
Рибата, цвеклото, картофите, краставиците и лукът се нарязват на дребни кубчета.
В купа се смесват нарязаните продукти.
Всичко се разбърква добре.
Салатата се залива със заливката.
Отгоре се поръсва със ситно нарязаните яйца.
Поръсва се с копър и се поднася.