Шведски кифлички
17 Юли 2013
15787
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в прясното мляко. Яйцата се разбиват със захарта и се добавят към млякото. Разбърква се и се прибавят ванилията, кората от лимона и половин чаша олио. Постепенно се сипва брашно, като непрекъснато се бърка, докато се получи меко тесто, което може да се меси. Омесва се добре - около 20 минути. Тестото трябва да е меко! Завива се с кърпа за един час и се оставя да втаса. Подготвят се няколко тавички, които се намазват добре с масло или мас. Тестото се разделя на топки, всяка се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широката им част се слага малко мармалад, локум, сирене или шоколад и се завиват на кифлички. Подреждат се в подготвените тавички, оставят се да втасат още половин час, мажат се с яйце и се пекат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари