Шведски кюфтенца в гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Шведски кюфтенца в гъбен сос
Шведски кюфтенца в гъбен сос
admin
Добавена от: admin
30014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кюфтенцата:
1 картоф със среден размер
1 глава лук
500 гр. кайма
3 супени лъжици галета
1 яйце
2 супени лъжици нарязан магданоз
5 супени лъжици сметана за готвене
За соса:
1 глава лук
350 гр. гъби печурки
1 1/2 лъжица брашно
300 мл. зеленчуков бульон
200 мл. сметана за готвене
1 супена лъжица нарязан магданоз
сол, черен пипер

За кюфтенцата: 
Сварете картофите, залейте със студена вода и още докато са горещи, обелете и ги пасирайте  гладко. Поставете в дълбок съд. 
В тиган сложете една супена лъжица олио и запържете ситно нарязания лук. Когато стане стъклен, поставете го в съда при пасираните картофи. Оставете да се охлади. 
Добавете месото, магданоза, галетата, яйцето и сметаната. Подсолете на вкус и хубаво разбъркайте месото. С намазнени ръце оформете 20 кюфтета. Покрийте с фолио и поставете в хладилник да престоят 30 минути. 
След това ги изпържете в сгорещено олио от всички страни, докато станат приятно кафяви на цвят.

Приготвяне на соса:
Почистете гъбите, извадете дръжките и ги нарежете на филийки. В тиган сложете малко олио и добавете ситно нарязаните лук и гъби. Пържете на умерена температура, докато се изпари водата, която ще пуснат гъбите. Поръсете с брашното, хубаво разбъркайте и добавете бульона и сметаната за готвене. Бъркайте, докато заври. Оставете да къкри около 5 минути и към края добавете магданоза, посолете и добавете черен пипер на вкус. Поднесете кюфтенцата със соса и гарнитура по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft