Мойте Рецепти
Всички съставки се съхраняват на хладно.
От продуктите за тестото се омесва меко маслено тесто, разделя се на две, от всяка топка се разточва кора с големината на тавата за печене. Корите се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.
Продуктите за крема се разбиват добре до еднородна смес, слагат се в тенджерка на огъня и се загряват при непрекъснато бъркане, докато се получи пухкав и гъст яйчен крем.
Ябълките се нарязват на тънки резени и се задушават до омекване със захарта, рома и канела на вкус.
В подходяща чиния се поставя първата охладена кора, отгоре се нанася кремът и се покрива от другата кора. Върху нея се разпределя ябълковата смес, а най-отгоре се изсипват внимателно разбитите на твърд сняг със захарта белтъци.
Сладкишът се пъха в загрятата фурна и се пече още малко, докато белтъците станат карамелени на цвят и хванат хрупкава коричка.