Шедьовър от ябълки- по-добро от торта на вкус, а толкова лесно за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шедьовър от ябълки- по-добро от торта на вкус, а толкова лесно за приготвяне
Шедьовър от ябълки- по-добро от торта на вкус, а толкова лесно за приготвяне
38167
Шедьовър от ябълки- по-добро от торта на вкус, а толкова лесно за приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има много рецепти за печива с ябълки. Някой предпочита обичайната шарлотка, други създават многослойни торти със сметана. Като цяло има стотици начини за „оползотворяване“ на реколтата от ябълки . Но този ябълков пай с пълнеж от заквасена сметана е нещо, което удря направо в сърцето. Дори го наричат ​​благороден! В крайна сметка паят някога е била традиционно празнично ястие. Не всеки можеше да получи съставките за него. Следователно в благороднически семейства той е бил основната украса на чаената маса.

В допълнение към уникалния си вкус, паят радва със своя изключителен аромат и лекота на приготвяне . Ако все още се съмнявате дали си струва да го направите или не, просто прочетет колко лесно се прави. Благодарение на пълнежа си със заквасена сметана става като торта. Много апетитно!

Съставки

Пшенично брашно 200 гр

Масло 125 гр

Яйце 5 броя.

Захар 200 гр

Сол 1 щипка

Ванилова захар 12 гр

Бакпулвер 3 ч.ч.

Лимонов сок 50 мл

Сметана 200 гр

Пудра захар 1 супена лъжица 

ябълки 600 гр

 

Подготовка

Смелете маслото, солта, 125 г захар и ванилова захар в купа


Добавете 3 яйца на свой ред. След това на порции добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Изсипете сметаната. Замесете тестото, след това поставете в намаслена форма за печене. 


Обелете ябълките. Нарежете на 4 парчета и махнете сърцевина, нарежете на клинове. Полейте с лимонов сок. Поставете ябълките върху тестото. Изцедете ги малко и изпратете  във фурната, загрята до 180 градуса, за около 12 минути.


В отделна купа смесете заквасената сметана, останалите яйца и захарта. Извадете тортата от фурната. Залейте със заквасената сметана. Печете още 50 минути. 

Нищо чудно, че този пай е правен за празниците в старите дни!. Препоръчваме да сервирате ябълковия пай с няколко топки ванилов сладолед отгоре.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft