Шедьовърът на сладкарските изделия- японски чийзкейк, изкушението, което привлича дори и тези, които не обичат сладко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шедьовърът на сладкарските изделия- японски чийзкейк, изкушението, което привлича дори и тези, които не обичат сладко
Шедьовърът на сладкарските изделия- японски чийзкейк, изкушението, което привлича дори и тези,...
59504
Шедьовърът на сладкарските изделия- японски чийзкейк, изкушението, което привлича дори и тези, които не обичат сладко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Желанието да се подготви японски чийзкейк се роди в мен, след като гледах видео за улична храна в една колоритна страна. Въпреки че този шедьовър на сладкарски изделия е трудно да се нарече евтина закуска, той се радва на безпрецедентна популярност сред местното население и туристи.

Нежен, ефирен като гъба, оригиналният японски десерт привлича окото, въпреки че обикновено не се украсява: представете си, торта с лек крем на вкус. Това е божествено!

Подгответе японски чийзкейк у дома , ако имате специални правила за месене на тесто и печене, ще ви трябват най-често срещаните продукти.

 

Съставките

мляко 130 ml

Крема Сирене 100 g

масло 100 g

Яйчен жълтък 8 бр.

Пшенично брашно 60 грама

царевично нишесте 60 грама

Белтъци13 бр.

захар 130 грама

 

Подготовка

В тенджера, комбинирайте крема сирене и масло, изсипете в млякото. Всички продукти трябва да са със стайна температура. На бавен огън, като постоянно разбърквате, сместа се загрява. Не отстранявайте от топлина, добавете един жълтък. Пригответе сместа до хомогенна консистенция и чак тогава махнете от котлона.

След това смесете брашното с нишестето със сирената.


Белтъците разбийте със захарта с миксер до получаването на гъста пяна и след това слагайте на малки порции в тестото, като разбърквате с шпатула


В тавичката където ще печете сладкиша сложете хартия и върху нея излейте тестото, след това го поставете във форма с голям диаметър,в която трябва да се излее гореща вода, като по този начин се прави водна баня.
Изпратете чийзкейкът в предварително загрята фурна на 160 градуса за 25 минути, след това на по-ниска температура около 140 градуса, печете още 30 минути. По време на печенето е строго забранено да се отваря вратата на фурната


Оставете продукта да се охлади във фурната, след което охладете за 4-5 часа.

Уверяваме ви, че от такъв десерт ще бъдете пре-доволни, а не без причина той се нарича също памучен чийзкейк, заради мекотата и деликатния му вкус. Ще се опитате ли да го приготвите? Ако е така, препоръчваме да запазите рецептата в отметките, така че да не я загубите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft