Днес имаме за вас една колкото проста, толкова и ефективна маска за лице - точно от тези, които обожаваме.
Първо ви трябва каменна сол или друга естествена сол (с трапезна не става).
Вземете качествено масло - ако нямате такова, по-добре го заменете със зехтин или друго растително масло - но не и евтиното рафинирано слънчогледово олио, което е подходящо само за пържене.
Ако използвате растително масло, задължително добавете нещо млечно или ферментирало мляко към него, тъй като тук се нуждаем от млечна киселина.
Разбийте жълтъка на малко яйце с чаена лъжичка меко масло (или половин чаена лъжичка растително масло и чаена лъжичка кисело мляко).
Добавете една трета чаена лъжичка сол и разбъркайте добре, за да се разтвори солта.
Ако кожата ви вече е свикнала със сол, тогава можете да добавите две трети чаена лъжичка.
Ще получите течен хомогенен крем.
Нанесете на обилен слой върху влажно лице, шия и деколте. За кожата на ръцете това също е отлично лекарство.
Изчакайте 20-60 минути. Можете да нанесете втори слой.
Измийте с хладка вода, без да търкате силно. Насладете се на ефекта!
Подсолената кожа става осезаемо по-плътна, стяга се осезаемо и става по-еластична. Солта облекчава и отоците. Жълтъкът я подхранва и е мощно възстановяващо средство. Същото важи и за маслото, което също осигурява хидратация и леко ексфолиране.
Ефектът на маската след измиването е подмладяващ. Но не трае дълго. Затова в идеалния случай маската се прави всеки ден или през ден в продължение на месец. Ако се решите на ежедневен маратон, добавяйте по-малко сол и през път.
В хладилника маската може да се съхранява въз основа на срока на годност на продуктите и винаги без достъп до чужда влага. Но не рискувайте с повече от три дни.
Както винаги е необходим предварителен тест за алергии и други случаи на индивидуална непоносимост. След използване нанесете крем с UV защита.