Шербет-бисквитки от 3 съставки - разтапят те от сладост и сочност! По-вкусни и леки от толумбичките:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шербет-бисквитки от 3 съставки - разтапят те от сладост и сочност! По-вкусни и леки от толумбичките:
Шербет-бисквитки от 3 съставки - разтапят те от сладост и сочност! По-вкусни и леки от толумбичките:
3327
Шербет-бисквитки от 3 съставки - разтапят те от сладост и сочност! По-вкусни и леки от толумбичките:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шербет-бисквитките по рецептата по-долу са истинско удоволствие за любителите на сиропираните десерти. Донякъде напомнят родните татлии, но са по-нежни и крехки от тях.

Ето какво ви трябва за простичката рецепта от 3 основни съставки:

Шербет-бисквитки от 3 съставки

Продукти (използва се чаша от 250 ml):

За тестото:

  • 1 чаша брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 опаковка 200 гр. сладкарска сметана 30% маслност

За сиропа:

  • 2 чаши захар,
  • 2,5 чаши вода,
  • четвърт лимон

Приготвяне:

1. Първо пригответе шербета (сиропа), за да има време да изстине. Смесете захарта и водата в тенджера, добавете малко парче лимон и сложете на огъня.

След като заври се оставя да поври на умерена температура 4-5 минути, след което се отстранява и се оставя да изстине.

2. Процедурата за приготвяне на тестото също е много лесна. Смесете сметаната, брашното и бакпулвера до получаване на компактно, меко тесто без бучки. Разбъркайте с лъжица или шпатула.

3. В малка купа налейте малко олио, за да намажете в него пръстите си, след което с намазнени длани късайте малки парченца от тестото и оформяйте топчета, малко по-големи от лешник.

тесто бисквити

4. Подредете топчетата в тава на подходящо разстояние. Печете ги в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-35 минути. Изпечените сладки се набождат с клечка за зъби, за да поемат по-лесно сиропа.

изпечени бисквити

5. След това ги залейте със студения сироп, покрийте ги и оставете да поемат добре. След 1-2 часа отворете капака и ако са изсъхнали отгоре, ги обърнете с главата надолу и оставете така да престоят още 15 минути. 

сиропирани бисквити

Да ви е сладко!

шербет бисквитки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft