СТЪПКА 1.
В малко от хладкото мляко се натрошава маята с 1 чаена лъжичка захар и се оставя да набъбне.
В дълбок съд се изсипва половината от брашното и в средата му се добавят яйцата, олиото, захарта и останалото млякото, като леко се разбърква. Прибавя се също шупналата мая и постепенно - останалото брашно. Всичко се меси до гладко тесто.
Тестото се разделя на пет равни топки. Взема се една и се разточва върху набрашнения плот.
С нож кората се нарязва на 8 триъгълника и върху всеки се слага по малко от плънката (крем, шоколад, сладко...). Навиват се кифлички и се подреждат в тава за печене, намазана с олио или покрита с хартия за печене. Останалото тесто се обработва по същия начин.
Кифличките се оставят да си починат 15 минути, след това се пекат във фурната до златисто-кафяво на 200 градуса.
Захарта и водата се слагат в тенджера и се загряват при непрекъснато разбъркване, докато захарта се разтвори. Сиропът се вари в продължение на 5 минути.
Изпечените кифлички се потапят в приготвения сироп и се поръсват веднага след това с бисквитени трохи.