Сред постните сладкиши няма да намерите по-вкусни от тях - Шербет сладки ! Пръхкави като масленки, а сиропът се разлива по езика, когато отхапеш. Топ рецепта от старите бабини тефтери - а както знаем, там се крият истински съкровища! Ето необходимите продукти:
Шербет сладки
Продукти:
- 500 гр.
За сиропа:
- 300 мл вода
- 300 г захар
- 3-4 парчета лимон
- 50 г кокосово брашно
Приготвяне:
В по-дълбока купа се смесват олиото, бирата и захарта, след което постепенно се добавя брашното, смесено с бакпулвера и се замесва меко, компактно тесто, което не лепне.
Накрая добавете лъжица какао и омесете малко, за да стане шарено тестото.
Снимка: YouTube
Късайте парчета от тестото, направете топчета, сплескайте ги в дланта си, сложете орех в средата и оформете отново топчета. Подредете ги в покрита с хартия тава и ги изпечете за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Снимка: YouTube
Оставете захарта и водата да заври и намалете да къкри за 10 минути. Преди края добавете резените лимон.
Пуснете горещите сладки в горещия сироп за около 20 секунди от едната страна и толкова време от другата страна, след което ги оваляйте в кокоса.
Снимка: YouTube
Оставете да изстинат преди сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!