Шеф Виктор Ангелов за трети път ще се изправи пред предизвикателството да избере най-добрия професионален готвач в телевизионното шоу „Хелс Китчън“. Той казва, че няма фаворит в кухнята и мисли за промяна в регламента на надпреварата, тъй като първото място често заслужава да бъде поделено.
В специално интервю за вестник „Телеграф“ шеф Виктор Ангелов разкрива и коя е най-голямата награда в „Хелс Китчън“, както и какво ще видят зрителите в последната голяма битка в шоуто.
Понякога ми се иска да променя регламента и да мога да връча наградата на повече от един финалист. Като родител човек не фаворизира никое от децата си, те просто са еднакво добри в неговите очи! Най-голямата награда в „Хелс Китчън България“ е израстването – умението да се самовгледаш. Вярвам, че това е наградата, която ще си разделят финалистите, така както деляха кухнята, общежитието и мечтата си три месеца заедно!“, казва шеф Виктор Ангелов.
Ярки личности
Той признава, че всички участници в кулинарното предаване са ярки личности. „Аз прекарах три месеца с участниците. За мен без съмнение всички те са ярки личности и изключителни кулинари без значение дали са готвили в ресторанти със звезди „Мишлен“ или в местната кръчма.
Готвенето е призвание. За да приготвяш храна за другите, значи си специален и чувствителен! Целта ми в „Хелс Китчън“ е да забавлявам зрителите, пренасяйки ги в реалната атмосфера на професионалната кухня. При цялото ми уважение зрителите имат право да симпатизират някому или не, но не и да раздават оценки – това е моя работа“, казва шеф Ангелов.
Най-важното на топ кулинаря е отборният дух. „Дали ще пламнат любов и приятелства, не ме интересува, за мен важното е да развиват отборен дух и колективизъм, уважение и професионализъм. Не един и два са моментите, в които оставам насаме с участниците – без камери, редактори и сценаристи. Тогава трептим на други честоти – много по-приятелски, човечни и емоционални“, споделя Виктор Ангелов.
Фаворит
Той категорично заявява, че няма фаворити в кухнята. „Когато имаш фаворит, обективността се замъглява и остава на заден план. Не е професионално и нямам право да си го позволя. Уважавам и ценя стремежа у всеки от участниците и се опитвам чрез работната атмосфера в кухнята да дам възможност на всеки от тях да постигне мечтата си. Съвсем закономерно успехите съпътстват добрите.
Не съм се съмнявал в амбицията и уменията на Дани, Филип, Веско, Мартин, Светла, Никола, Станимир, Веселина Чилева… Звездите от настоящия трети сезон, както и на бъдещите участници във формата! Именно това е магията на „Хелс Китчън“ – да вдъхновява и да дава кураж на хората, които обичат да готвят“, казва топ кулинарят, пише monitor.bg.