Шеф Манчев издаде рецептата си за Празничното агнешко печеноза Гергьовден - вземете цяло парче месо и направете така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шеф Манчев издаде рецептата си за Празничното агнешко печеноза Гергьовден - вземете цяло парче месо и направете така:
Шеф Манчев издаде рецептата си за Празничното агнешко печеноза Гергьовден - вземете цяло парче...
20131
Шеф Манчев издаде рецептата си за Празничното агнешко печеноза Гергьовден - вземете цяло парче месо и направете така:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традицията за Гергьовден повелява - на трапезата трябва да има не какво да е месо, а агнешко. То обаче също си има своите специфики на приготвяне, които трябва да познаваме, ако не искаме накрая да ядем подметка за десетки левове, вместо крехко и сочно месце, което се разпада от кокала.

Своята традиционна рецепта с агнешко за Гергьовден  ще ни представи корифеят на кулинарията у нас - шеф Иван Манчев .

Ето необходимите продукти за неговото Печено агнешко със спанак :

Печено агнешко със спанак по шеф Манчев

Продукти:

2,2 кг агнешка предна четвъртина 

1 морков

1 глава лук

100 мл бира

1,5 л зеленчуков бульон

150 гр. краве масло

30 мл олио

1 домат

2 скилидки чесън

100 мл течна сметана за готвене

2 стръка розмарин

сол, черен и червен пипер

Приготвяне:

Овкусяваме агнешкото със сол, черен и червен пипер и го намазваме равномерно от всички страни с 50 г масло. Слагаме го в подходяща тава и до него нареждаме моркова, предварително обелен и нарязан на едро, и лука, почистен и разрязан на четвъртинки. Наливаме бирата и зеленчуковия бульон, толкова, че течността да покрие 2/3 от месото в тавата. Печем месото под фолио два часа и половина в предварително загрята на 180°С фурна.

Междувременно загряваме олиото с половината от останалото масло и задушаваме нарязания на дребно пресен лук. Щом омекне, добавяме гъбите, нарязани на ситно, и накълцания чесън. Когато се задушат, добавяме спанака, предварително изчистен, измит и добре отцеден. Подправяме с останалото масло, сол и черен пипер и доливаме сметаната. Накрая добавяме и обеления и нарязан на кубчета домат. След като течността се редуцира, отстраняваме от котлона.

Поднасяме печеното агнешко месо с гарнитура от сотиран спанак и украсяваме с пресен розмарин.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft