9 Април 2015
578918
Снимков материал: pixabay.com
Ако искаме великденското яйце да е 100%-ов бияч, задължително е необходимо то да е домашно. Лошата новина е, че не всеки един може да си достави пресни яйца.
Това каза шеф Петров .
„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.
Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.
„На дъното на съда за варене е нужно да има толкоз яйца, колкото е площта на самия съд - съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, нужно е да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”
Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.
„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.
Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.
„На дъното на съда за варене е нужно да има толкоз яйца, колкото е площта на самия съд - съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, нужно е да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”
Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари