Невероятна трансформация във физически аспект направи в последните години най-известната родна кулинарка зад граница, шеф Силвена Роу , която стана известна като ментор в състезанието за любители готвачи "Мастършеф". Наскоро шеф Роу се похвали, че се е вталила с още 10 килограма.
Негативни коментари относно провокативната публикация, разбира се, не липсваха. Шеф Борис Петров дори нападна открито колежката си. "Какво не харесвате на Черноморието? Скивай Силви, барнала се е като чироз на Ахтополска веранда!? Даже ако отворите цялата снимка, иде на водно конче. Извинявам се, не издържах“, написа той.
Естествено, отговорът на Роу не закъсня: "Ако моята снимка дразни някой, извинявам се предварително, но време е българската жена над 45 години да се самозаобича, да започне активна и егоистична грижа за себе си, а не само да се раздава на близките около нея. Ако а з мога д а изглеждам така на годините, на които съм, всеки го може... Това не е фукня, а закачка и напомняне, че никога не е късно да се започне, самоусъвършенстването! Силно тяло=Силен дух“.
През миналата година Силвена Роу се раздели с първите десет килограма, а със сегашните стават общо двайсет. Тя обаче е доста стриктна към хранителния си режим и контролира какво слага в устата си дори когато лети със самолет.
"Липсата на време не е извинение... Аз съм готвила на Мадона, но тя отиваше в най-скъпите ресторанти и си носеше храната с нея“, споделя Силвена.
Наскоро тя създаде личен YouTube канал, в който качва видеа с различни рецепти. Издаде и деветата си книга "Моята кухня", която е първата й на български език. "Гурме бебе" пък е като продължението, което съдържа лесни и вкусни рецепти, насочени повече към най-малките. С тях тя приготвя вкусни манджички за голямата си внучка Иззела, която е на четири години. Миналият септември кулинарката стана баба за втори път на Сенара Идън.
"Много е важно какво трябва и какво не трябва да се яде. България беше със столетници навремето, сега вече не, защото ядем боклуци“, твърди Роу. Тя хапва основно суперхрани като чия, асай и спирулина. Както български фасул, зеле и кисело мляко. По здравословните рецепти запалила и майка си, която преборила куп болести на стари години и сега се радва на отлично здраве.