550 г телешка флейка
⅓ ч.ч. лек терияки сос (с ниско съдържание на сол)
½ ч.л. (разделена на две части) лют сос (например табаско)
1 малка глава кромид лук, нарязан на колелца
1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
2 с.л. фъстъчено масло
Включете барбекюто/грила и междувременно почистете флейката от мазнината. Нарежете диагонално. В купа смесете соса терияки и ¼ ч.л. от лютия сос. Прибавете резените месо и разбъркайте, докато се овалят равномерно. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Набодете месото на шишове, като редувате с лука и сладката чушка. Заделете маринатата. Изпечете на грила до порозовяване на местото в средата или до желаната готовност. В малка тенджерка, смесете фъстъченото масло, водата, ¼ ч.л. от лютия сос и 2 с.л. от заделената марината. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато се стопли равномерно. Подредете шишчетата върху салатено плато полейте с фъстъчения сос.