Шишчета със сьомга и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Шишчета със сьомга и зеленчуци
Шишчета със сьомга и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
21682
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. филе от сьомга (без кости и кожа)
1 жълта чушка
16 чери доматчета
1 по-голяма тиквичка
1 лайм
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 с.л. зехтин
4 щипки сол
3 с.л. масло

Измийте добре сьомгата под течаща вода. Подсушете с домакинска кърпа и разрежете на кубчета с дебелина около 2 см. Измийте тиквичката, доматите, чушката и магданоза. Отстранете семето от чушката и обелете чесъна. Тиквичките и чушката нарежете на парченца с големина около 5 см. Накълцайте магданоза и чесъна. Разрежете лайма на 2 и го изстискайте добре.
Чесъна, зехтина, сока от лайм, солта и магданоза поставете в голяма купа и размесете добре. В същата купа прехвърлете нарязаните зеленчуци и парченцата риба. С ръце омесете добре, така че маринатата да се разпредели равномерно върху зеленчуците и рибата. Покрийте купата за 30 минути и оставете в хладилника.
Нанижете на дървени шишчета сьомгата, тиквичките, чушката и доматите, като редувате продуктите. След това сложете маслото в тиган върху котлона, докато се разтопи. Изпечете (изпържете) шишчетата до златисто-кафяво. Печете по около 4-5 минути от всяка страна.
Поднесете готовите шишчета върху плато с гарнитура по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft