Шкембето се вари и след това се задушава, това го прави невероятно нежно и му придава специален вкус. Ако трябва да приготвите масата за голяма компания , тогава шкембето в бирата е за вас. Пече се с картофи, зеле и ябълки, така че гарнитурата вече е готова към него
Съставките
Свинско шкембре 2 бр
моркови 1 бр
лук 2 бр
целина 150 g
чесън 7 скилидки
сол 15 g
Черен пипер (грах) на вкус
Соев сос 150 g
кимион 0,5 ч.л.
Тъмна бира 1,5 л
мед 30 g
картофи 10 бр
ябълка 7 бр
кисело зеле 300 g
подготовка
Нарежете морковите на големи пръстени, а лукът на 4 парчета. Сложете в голям тиган, наредете зеленчуците отгоре. Изпратете целина, семена от кимион, черен пипер, наполовинка нарязан чесън, сол и соев сос, напълнете с бира.
Гответе месо на слаб огън 1 час от всяка страна. Извадете дръжките и сложете в отделна купа, оставете за 10 минути.
Комбинирайте горчицата и меда до гладкост. С помощта на четка или лъжица намажете месото
Нарежете картофите наполовина, а ябълките на колелца.
Покрийте тавичката с фолио за печене, върху него сложете зеленчуците, които сварихте, след това ябълките. Изсипете няколко лъжички бира върху тях
Поставете шкембето върху листа за печене, покрийте го с цели ябълки и нарязани картофи, посолете малко. Сложете зелето на големи порции, защото може да изгори.
Поставете във фурната, загрята до 160 ° С, за 25-30 минути. По време на печенето залейте два пъти с бирата, която остава след варенето им.