Шкембе чорба с агнешко
29 Април 2013
19077
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр агнешко шкембе
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица брашно
1 глава кромид лук
2 яйца
червен пипер
оцет
сол
джоджен
чесън
Шкембето се почиства и измива, слага се в студена подсолена вода и се вари до омекване. Изважда се, охлажда се и се нарязва на парченца (най-лесно с ножица). Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, слага се брашното и се пържи до златист цвят. Поръсва се с червения пипер и се сипва водата от варенето. Щом кипне, се прибавя нарязаното шкембе, досолява се (ако е необходимо) и се подправя с джоджена. Оставя се да поври няколко минути, след което се отстранява от огъня и се застройва с разбитите с оцета яйца. Подправя се със счукан чесън.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари