Шницели, меки като масло! Нямате нужда от нож, топят се в устата - идеални за Нова година:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шницели, меки като масло! Нямате нужда от нож, топят се в устата - идеални за Нова година:
Шницели, меки като масло! Нямате нужда от нож, топят се в устата - идеални за Нова година:
17953
Шницели, меки като масло! Нямате нужда от нож, топят се в устата - идеални за Нова година:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Говеждото месо, за разлика от останалите, се готви по-дълго, за да се получи меко и сочно. Обаче с няколко малки готварски трика ще го направите меко като масло и ще се разтопи в устата ви - буквално! Днес ще ви издадем тайната на най-сочните шницели от телешко месо .

Изберете хубаво парче телешко, почистено от жилките. В месарницата нека го нарежат на тънки филийки. 

месо на шницели

Вкъщи нарежете парчетата до подходяща големина, изтънете ги с чук и под остър ъгъл набодете плътно с върха на ножа, за да станат още по-гладки.

телешки шницели

А ето и самата рецепта за Телешки шницели, меки като масло:

Телешки шницели, меки като масло

Продукти:

телешки шницели, обработени по горния начин

сол, черен пипер, розмарин

олио

1-2 глави лук

1-2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка червен смлян пипер

1 морков

1 домат

1 чушка

1 супена лъжица брашно

вода

Приготвяне:

Посолете обработените шницели и поръсете с черен пипер от двете страни, след което натрийте с пръсти, за да проникнат подправките в месото. Начукайте ги още малко с чука.

изтънено месо

Подправете овкусените шницели в плитка чиния, след което ги поръсете с малко олио отгоре и ги намажете с кухненска четка от двете страни. Отгоре поръсете ситно нарязан розмарин. Оставете маринованото месо в хладилник за поне няколко часа, до употреба.

лук на кубчета

Обелете лука и го нарежете на малки кубчета, след което го сложете в тиган със загрято олио и го запържете за около две минути, докато омекне и се глазира. След това подредете пържолите върху лука. За да паснат всички пържоли, най-добре е да използвате по-широк тиган.

лук с месо

Покрийте с капак и оставете шницелите да се задушат върху лука, на умерена температура, за около 5 минути. След това ги обърнете и добавете 1-2 ситно нарязани скилидки чесън. Месото ще пусне течност, така че го оставете да къкри и го обърнете отново.

шницели в тиган

Добавя се една чаена лъжичка смлян червен пипер, а ако е необходимо долейте малко вода, около 10-20 мл, ако дъното изсъхне. Месото не трябва да се вари във вода, а да се задушава в собствен сок на умерена температура.

задушено телешко

Нарежете зеленчуците на ситни кубчета, след което ги добавете към месото. Разпределете равномерно с лъжица, след което отново обърнете шницелите.

шницели със зеленчуци

 Покрийте с капак и оставете да къкри още 15 минути. След това ги обърнете и залейте с 200 мл вода. Покрийте и оставете да къкрят отново за 15 минути.

задушени шницели

След изминалото време шницелите се обръщат и се заливат с още 200 мл вода.

Покрийте и оставете да къкри отново за следващите 15 минути. След това внимателно с щипка извадете месото и пасирайте цялото останало съдържание с пасатор.

сос в тиган

Върнете месото и залейте с 400 мл вода. След третото наливане на вода оставете да къкри още 20 минути под капак. Преди края направете смес за сгъстяване от лъжица брашно и малко вода, колкото да разбъркате брашното, за да няма бучки, след което го добавете към шницелите.

телешко задушено

Добавете сол и подправки на вкус. Разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути под капак. След това можете да сервирате шницелите и да ги полеете с вкусния сос, в който са се приготвяли. 

телешко в сос

крехки телешки шницели

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft