500-600 гр. настъргани тиквички
120 гр. грах от консерва
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
125 гр. бяло сирене
80 гр. брашно
2 яйца
1/3 ч.л. индийско орехче
1 чаена лъжица смес италиански подправки
малко джоджен
сол и черен пипер на вкус
Нарежете на ситно пресния лук и го запържете за половин минута, след което добавете настърганите тиквички. Запържете, докато се изпари течността, след което добавете отцедения грах и пържете още известно време, докато се смесят съставките. Ако използвате пресен грах, предварително го сварете. Дръпнете настана да се охлажда.
В дълбок съд поставете охладените тиквички, настърганото сирене, подправките и накрая - разбитите яйца.
Ако искате да приготвите по-дебели шницели, може да не прибавяте мляко, но ако ги предпочитате по-тънки, добавете няколко лъжици мляко.
Изпържете от сместа шницели в загрято олио по за 3 минути от всяка страна на умерен огън.
Поставете изпържените шницели върху хартиена салфетка да се отцедят от мазнината.
Поднесете ги топли (въпреки, че и студени са отлични) със сос от кисело мляко и краставички, малко топено сирене или както ги предпочитате.