Шницели от цвекло
5 Февруари 2013
10783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Цвеклото се сварява да омекне, настъргва се на ситно ренде и се поставя в купа. Прибавят се леко навлажненият хляб, яйцето, чубрицата, солта, магданозът (ситно нарязан) и брашното. Обърква се много добре. Ако има още сок, може да се добави още брашно или овесени ядки. Сместа престоява 10 мин. Разбърква се отново. Може да се гребва с лъжица или с ръка се оформят шницели. Поставят се в сгорещено олио, в което има малко сол. Пържат се по 4 минути от двете страни. Като се извадят, се гарнират с кисело мляко (може да се добави чесън и магданоз).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари