Известните “огнени шницели” някога са били приготявани от самия Пушкин!
Класическа рецепта
Най-простата и бърза рецепта за шницели за вас . Това вкусно ястие ще стане достойна декорация на всяка празнична трапеза!
СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО
- 2бр.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете пилешкото филе на много ситни парченца с тежък и остър нож. Обърнете внимание, че е по-добре да не използвате месомелачка, като последна възможност, блендер в пулсов режим.
Сега слагаме пълнежа в купа и го разбиваме. Не забравяйте да сложите сол и пипер и можете да добавите любимите си подправки.
Добавете масло към пълнежа и разбъркайте добре всичко.
Оформете шницелите. Имате 12 бройки.
В удобен контейнер разбийте яйца, и подгответе малък съд с чиста вода, за да потопите ръцете си, също така пригответе и контейнер с галета.
Използвайки метода на двойното подправяне (оваляйте шницела в галетата, след това в яйцето и отново в галетата), направете всички тези действия с всеки от шницелите .
Оставете вече оформените шницели във фризера за 20 минути.
Загрейте маслото в тиган, поставете шницелите от фризера и ги запържете за няколко минути от всяка страна. Достатъчно е само да се получи червена кора.
Прехвърлете шницелите от тигана в тавата за печене. Задайте температурата на фурната 200 градуса и оставете шницелите да се пекат за 10 минути.
Това е всичко - шницелите са готови. Бон апети!
Нека вашите приятели също знаят как да готвят огнени шницели - да им покажем тази добра рецепта! И ще се радвам, ако ни кажете в коментарите какви шницели ви харесват и дали има рецепти в семейството ви, които са наследени.