Миналата година във Франция е направено проучване, което имаше за цел да проучи дългосрочното влияние от консумацията на геннно модифицираните храни , за да се установи безопасността на използване на генетично модифицирани организми или ГМО в храната .
За тази цел плъхове били хранени с генетично модифицирана царевица, която била 33% от тяхната обща храна.
ГМО царевицата e широко разпространена в диетата на хората и животните в САЩ и може да се намери между другото и "здравословните" корнфлейкс продукти , зърнени храни и др.
В проучването е имало 3 групи.
Проучването показа, меко казано шокиращи резултати.
Смъртността при мъжките е 50%, докато при женските е 70%, в сравнение с контролната група, където тези цифри са били 30% и 20%.
Само след 4 месеца диета с ГМО царевица при мъжките и след 7 месеца при женските са се развили тумори на млечните жлези и увреждане на органите.