Това видео показва как се правят кренвиршите, но почти всички салами и колбаси, които ние купуваме както и пушена и варени, съдържат главно колаген протеин от свински кожи, колаген протеин от говежди кости, соеви гранули, алгинатна смес вместо мазнини, нитратни смеси и овкусители.
Продуктите в колбасите не са отровни, но имат слаба хранителна стойност за потребителите. Заменените продукти могат да причинят онкологични заболявания .
Докато кожите, костите, сухожилията, са естествени съставки, колкото и да са с ниско качество.
Друга съставка, която активно навлиза в колбасите е соеви гранули.
От животинските кости и кожи се получава колагенов протеин, който е под формата на гел и може да замени между 10 и 15 на сто от необходимото месо в колбасите. Наличието на месо в колбасите всъщност са малки парченца, остатъци от костите, които със специална машина се отделят. Наред с това малко количество месо производителите мелят хрущялите, сухожилията , дори малките, дребни и меки костички.