Когато правя тази шоколадова торта , се чувствам много щастлива, защото повишава серотонина ми. Трябват ми само 5 съставки, за да я приготвя, не се пече и не съдържа брашно, което съкращава процеса на приготвяне. Вероятно имате необходимите съставки у дома - остава само да ги извадите и да си приготвите Шоко-торта с експлозивен вкус !
Шоко-торта с експлозивен вкус
Продукти:
500 мл прясно мляко
100 г масло/маргарин
200 г готварски шоколад
250 г смлени маслени бисквити
течен шоколад
ситно нарязани орехи за поръсване
Приготвяне:
Просто сложете половин литър мляко в тенджера и добавете маслото или маргарина заедно с нарязания на кубчета шоколад. Поставете тенджерата на слаб огън и варете, като разбърквате от време на време, докато маслото и шоколадът се разтопят.
Отстранете горещата течност от котлона и добавете натрошените бисквити, около 250 гр. ще са достатъчни.
Разбъркайте, докато се комбинира в компактна бисквитена смес, която няма да се разпадне. Готовата смес прехвърлете в съд (15х20 см), в който предварително сте сложили найлоново фолио.
Разпределете сместа равномерно в съда. Покрийте с фолио отгоре и приберете в хладилник за около 30 минути. След като изтече времето, извадете тортата с помощта на фолиото в чиния и я намажете с Нутела или друг течен шоколад. Нарежете на правоъгълници и върху всяко парче поръсете ситно нарязани орехи.