Шоколад отгоре шоколад отдолу и 1 парче никога не стига

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколад отгоре шоколад отдолу и 1 парче никога не стига
Шоколад отгоре шоколад отдолу и 1 парче никога не стига
37528
Шоколад отгоре шоколад отдолу и 1 парче никога не стига
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколина е традиционна гръцка шоколадова торта . Небрежно направена у дома, но не по-малко вкусно.

Всяка трохичка от ронлива торта се топи в устата ви, защото е наситена с най-деликатния шоколадово-кремообразен крем. Дарът на речта изчезва от удоволствие още след първата хапка

В рецептата няма трикове. Единственият проблем е зехтинът . Поради високата цена на продукта, по желание го заменете със същото количество слънчогледово или царевично олио без аромат, ако се притеснявате да пробвате с него.

В някои разновидности на рецептата, преди да залеете тортата с шоколадова глазура, продуктът се накисва в захарен сироп с добавка на ароматен ликьор. Вариант за любителите на най-сладките десерти!


Съставки


горчив шоколад 200 гр

кафява захар 200 гр

Пшенично брашно120 гр

Зехтин 160 мл

Яйце 4 

Бакпулвер 1 супена лъжица

Орехови ядки120 гр

Сол 1 щипка

Тъмен шоколад 100 g

Крем100 мл

 

Подготовка

Разтопете горчивия шоколад на водна баня. Добавете натрошени орехи, захар, зехтин. Разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, разбийте до пухкавост.

 Изсипете на части брашното, пресято с бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула, за да не запуши тестото.Изсипете масата в намазнена форма с растително масло. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

 
За да залеете отгоре, разтопете тъмния шоколад на водна баня, изсипете сметаната. Докато бъркате, загрейте за минута.шоколадовата глазура

Извадете изпечения сладкиш от фурната, нарежете на порции и покрийте с готовата глазура

 
Сервирайте шоколадовия десерт с топка сладолед . В Гърция купичка кисело мляко се поставя на масата, за да играе контраста на вкусовете. Така или иначе ще бъдете възхитени от структурата и шоколадовия орехов вкус! Ще се радваме, ако опитате рецептата и я споделите с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft