Това е една от най-сладките, вкусни торти с много шоколад и лешници. Е няма човек, който да й устои.

Блат:
- яйца 7
- захар 150 г
- ванилова захар 1
- брашно 100 г
- масло 3 супени лъжици
- какао 60 г
- бакпулвер на върха на ножа
Пълнеж:
- несолено крема сирене 400 г
- сладка сметана 500 мл
- течен шоколад с вкус на лешници 250 г
- едро смлени печени лешници 200 г
Ганаж:
- сладка сметана 200 мл
- млечен шоколад с лешници 100 г
- шоколад за ядене и готвене 100 г
Топки (12 броя)
- лешникови вафли 100 г
- смлени, печени лешници 100 г
- течен шоколад 100 г
За украса:
- шоколадови блокчета с лешници, стафиди и бадеми по желание
- смлени печени лешници oкoло 50 г
Как се приготвя
Белтъците се разбиват на сняг. Постепенно добавете 100 г захар и разбийте до пяна. Жълтъците се разбиват с 50 г захар и ваниловата захар на пяна, след което се добавя една супена лъжица олио при непрекъснато бъркане. Брашното се пресява с бакпулвера и какаото, изсипва се при жълтъците и се разбърква. Накрая се добавят белтъците и всичко се разбърква добре и внимателно с бъркалка.
Застелете форма за торта във формата на сърце с хартия за печене и изсипете сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за около 40 минути. Проверете с клечка за зъби дали е готов. Разбира се, можете да регулирате времето за печене според вашата фурна. Охладеният блат се разрязва на два пъти, за да се получат 3 слоя.
Разбийте 500 мл заквасена сметана, добавете крема сирене, сметана и разбъркайте всичко добре. Запечените лешници смелете на едро, след което ги добавете към крема от заквасена сметана, сирене и течен шоколад. Блендирайте вафлите и лешниците, смесете с шоколада и оформете топчета. Разделете плънката на 3 части, като една част, с която ще напълните цялата торта, е по-голяма и след това напълнете тортата.
Загрейте 200 мл сладка сметана, след което свалете от котлона преди да заври и залейте с начупения шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи, изчакайте леко да се охлади, след което залейте с част от него тортата. Поръсете тортата със смлени лешници. Останалата част от крема приберете в хладилника да се охлади още малко. След това топките се нареждат върху тортата и се заливат с останалия крем ганаш. Между топките поставете разполовени шоколадови пръчици. Ако е останал крем, охладете го напълно, пасирайте и украсете тортата по желание.