Шоколад и лешници колкото може-Класика за любим гъдел на небцето! Лешникова шоколадова торта-сърце

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколад и лешници колкото може-Класика за любим гъдел на небцето! Лешникова шоколадова торта-сърце
Шоколад и лешници колкото може-Класика за любим гъдел на небцето! Лешникова шоколадова торта-сърце
630
Шоколад и лешници колкото може-Класика за любим гъдел на небцето! Лешникова шоколадова торта-сърце
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от най-сладките, вкусни торти с много шоколад и лешници. Е няма човек, който да й устои.

Това в много случаи е "забранено изкушение", но все пак няма да я правите всеки ден я! Ще я направите днес, а след два-три дни отново laugh

Блат:

  • яйца 7
  • захар 150 г
  • ванилова захар 1
  • брашно 100 г
  • масло 3 супени лъжици
  • какао 60 г
  • бакпулвер на върха на ножа

Пълнеж:

  • несолено крема сирене 400 г
  • сладка сметана 500 мл
  • течен шоколад с вкус на лешници 250 г
  • едро смлени печени лешници 200 г

Ганаж:

  • сладка сметана 200 мл
  • млечен шоколад с лешници 100 г
  • шоколад за ядене и готвене 100 г

Топки (12 броя)

  • лешникови вафли 100 г 
  • смлени, печени лешници 100 г 
  • течен шоколад 100 г 

За украса:

  • шоколадови блокчета с лешници, стафиди и бадеми по желание
  • смлени печени лешници oкoло 50 г

Как се приготвя

Белтъците се разбиват на сняг. Постепенно добавете 100 г захар и разбийте до пяна. Жълтъците се разбиват с 50 г захар и ваниловата захар на пяна, след което се добавя една супена лъжица олио при непрекъснато бъркане. Брашното се пресява с бакпулвера и какаото, изсипва се при жълтъците и се разбърква. Накрая се добавят белтъците и всичко се разбърква добре и внимателно с бъркалка.

Застелете форма за торта във формата на сърце с хартия за печене и изсипете сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за около 40 минути. Проверете с клечка за зъби дали е готов. Разбира се, можете да регулирате времето за печене според вашата фурна. Охладеният блат се разрязва на два пъти, за да се получат 3 слоя.

Разбийте 500 мл заквасена сметана, добавете крема сирене, сметана и разбъркайте всичко добре. Запечените лешници смелете на едро, след което ги добавете към крема от заквасена сметана, сирене и течен шоколад. Блендирайте вафлите и лешниците, смесете с шоколада и оформете топчета. Разделете плънката на 3 части, като една част, с която ще напълните цялата торта, е по-голяма и след това напълнете тортата.

Загрейте 200 мл сладка сметана, след което свалете от котлона преди да заври и залейте с начупения шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи, изчакайте леко да се охлади, след което залейте с част от него тортата. Поръсете тортата със смлени лешници. Останалата част от крема приберете в хладилника да се охлади още малко. След това топките се нареждат върху тортата и се заливат с останалия крем ганаш. Между топките поставете разполовени шоколадови пръчици. Ако е останал крем, охладете го напълно, пасирайте и украсете тортата по желание.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft