
Обелете крушите, нарежете ги на четвъртинки, махнете семето и нарежете на кубчета около 1,5 см. Смесете брашното, какаото, канелата и бакпулвера.
Разбийте с миксер яйцата и захарта на крем – около 3 минути. Добавете постепенно брашняната смес, като я редувате с млякото и олиото. След това добавете 100 гр. бадеми и крушите, и леко разбъркайте с лъжица.
Тестото прехвърлете в намазнена форма за кекс (продълговата, с вместимост около 1,4 литра). Печете около 50-60 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна на долната решетка. Оставете кекса да се охлади 15 минути във формата. След това го извадете и оставете да изстине напълно върху кухненска решетка.
Разтопете готовата глазура по указанията на опаковката, излейте равномерно върху кекса, поръсете отгоре останалите бадеми и оставете глазурата да стегне.
Идея: бадемите ще пуснат аромата си по-добре, ако ги запечете предварително в незалепващ тиган без мазнина. Охладете добре преди употреба.