1 средно голяма тиквичка, настъргана (1,5 чаша настъргана тиквичка)
2 яйца, разбити
¾ чаша масло (или фъстъчено масло)
⅓ чаша мед
¼ чаша какао
2 с.л. кокосово брашно
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. канела
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
щипка сол
Загрейте фурната на 180 градуса.
Настържете тиквичката с кухненския робот или ренде. Отцедете ги добре в гевгир или ги изстискайте в кухненска кърпа. Трябва да са почти напълно сухи. Сложете тиквичките в купа с останалите продукти. С голяма лъжица объркайте добре, докато продуктите се смесят добре и се получи тъмен шоколадов цвят. Прехвърлете във форма или тавичка, предварително намазнена и набрашнена.
Сложете във фурната и печете 25-35 минути, като проверявате със суха клечица. Оставете кекса да изстине, след което поднесете.