Шоколадов кувертюр (глазура за торти)
22 Декември 2011
78394
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
шоколад
какаово масло (или растително масло)
Време: 30 минути
Шоколадът се настъргва и се разтопява на водна баня (да не е кипяща), като непрекъснато се разбърква.
Отстранява се от водната баня и се разбърква, докато се превърне в гладка и еластична маса (да може да се излива).
Глазурата, ако е предназначена за торти, пасти, бисквити, кейкове, се разрежда с какаово масло (или растително масло), а ако ще се използува за гарниране чрез шприцоване, не се разрежда.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари