Леките десерти - неразделна част от празничната трапеза или приятелски събирания, на чаша чай или кафе. И през лятото винаги искаме нещо нежно, въздушно.
Шоколадовият мус с извара ще ви помогне във всяка ситуация: Освежаване в летните горещини, изненада за гостите и ще задоволи на желанието за сладко .
Съставки
извара
300 гр
кисело мляко
100 мл
какао на прах
1.5. л.
захар
3 супени лъжици
желатин
10 грама
вода
0.25 чаша
листа мента за украса
Подготовка
Сложете в блендер чаша извара, изсипете киселото мляко, добавете захарта и какаото. Разбъркайте добре.
Желатинът разтворете в топла вода, оставете за 25 минути, след което загрейте на водна баня, без да зевира. Разбърквате, докато се разтвори напълно желатина.
Изсипете желатина в изварата, разбъркайте добре. Подредете десерта в сладоледени купички и сложете в хладилника за 2-3 часа.